Oudsbergen bouwt nieuwe technische dienst op industrieterrein Opglabbeek

Oudsbergen bouwt nieuwe technische dienst op industrieterrein Opglabbeek

In 2020 verhuist de technische dienst van Oudsbergen naar een nieuwbouw op het industrieterrein van Opglabbeek. De huidige gebouwen in Meeuwen en Opglabbeek worden verkocht.

In Opglabbeek lagen de plannen voor een nieuw gebouw van de technische dienst al langer op tafel. Door de fusie met Meeuwen-Gruitrode werden deze bouwplannen even in de koelkast gestoken, maar er werd wel budget voorzien in de begroting.

Er werd eerst een grondige analyse gemaakt van de huidige situatie en behoeften. Uit die analyse kwamen enkele mogelijke scenario’s naar boven, waarvan een nieuwbouw in de Nijverheidslaan veruit de beste oplossing was. Oudsbergen kiest hier voor een efficiënte technische dienst, die veel taken in eigen beheer doet om zelf de timing en kwaliteit in handen te hebben.

Het oog viel al snel op een stuk industriegrond in Opglabbeek. Het gemeentebestuur van Opglabbeek had al een optie op een perceel van 2,5 hectare in de Nijverheidslaan. Dat perceel werd vorige maand aangekocht voor ongeveer 1 miljoen euro.

De twee huidige gebouwen van de technische diensten worden verkocht. Voor de technische dienst van Opglabbeek is er al een koper: het Natuurhulpcentrum. De verkoop van de twee huidige gebouwen brengt ongeveer 1,3 miljoen euro in het laatje: de afgesproken prijs van 329.000 euro voor het gebouw in Opglabbeek en een geschat bedrag van 930.000 euro voor het gebouw in Meeuwen.

De werken starten in 2019. Plannen zijn er nog niet, de architect wordt volgend jaar pas aangesteld.

De kostprijs van het gebouw wordt geraamd op zo’n 3,5 miljoen euro. Daar komt nog zo'n 580.000 euro bij voor de buitenaanleg, nutsvoorzieningen, tankstations en ontbossing. Een gedeelte van het perceel zal mogelijk ook gereinigd moeten worden, omdat het vroeger als stortplaats werd gebruikt.

Mogelijk wordt na de bouwwerken ook nog een gedeelte van het nieuw aangekochte perceel doorverkocht, als blijkt dat niet de volledige oppervlakte nodig is. De verkoop van dat perceel zou nog 350.000 euro kunnen opbrengen.

Gepubliceerd:
17/11/2017 - 07:37